Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne Takılır? Her binanın sahip olduğu saha ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.

Tüm yangın kasası ve kanatları koca lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında strüktürlabilecek sıva onarımı ve boya davranışleri cihetiyle baplar ziyan görmez.

Kuruluşda yangın çıkması halinde yalaz ve kötü yangın kapısı yardımıyla özelliklerine rabıtalı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın bapsı ivedi çıkış için kullanılacaksa o devir muktezi koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın çabucak vahialtılmasına olanak teşhisr, Yangın Merdiveni Kapısı bina eminğini sağlamlar. Evgin çıkış kapıları binaların yapısına ve kocaliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Hassaten yek katlı yapılarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Birşunca yerde karşınıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve yanımızdakileri güvenli alana hızla boşaltma etmiş olabilelim.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve daha azca yaman solumasını esenlar. İnsanlar kötü solumayı önemsiz üzere görebilir meğer yangınlardan en çok dirilik kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın tütünı” solumaktan meydana geliyor.

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma ustalıklevi hasılat.

Report this wiki page